Æðuvík
Æðuvík er den sydligste bygd på Eysturoy. Dette er en naturhavn med en dybde, der starter ved 10 m. Der er lodrette klippevægge på begge sider. Uden for åbningen ligger meget store klippeblokke, som byder på et varieret dyre- og planteliv.

På dette sted kan der kun dykkes ved vestlig vindretning. Største forsigtighed skal udvises, hvis der er dønninger. Kun meget små dønninger kan accepteres.

Dybden er 8-25 m. Sigtbarheden er meget afhængig af vejrforholdene.
Der er gode muligheder for parkering ved havnen.

Krabbedyk i Elduvík
Elduvík er en lille hyggelig bygd på den nordøstlige del af Eysturoy. Her er der mulighed for et behageligt dyk, hvor solens stråler spiller ned gennem vandet. Under vandskorpen er der et grundfjeld, hvor der er et meget varieret planteliv. Bunden er forholdsvis jævn med spredte stenblokke og kanaler. Der er mange krabber.

Sigtbarheden er som regel god. Dette er også et velegnet natdyk.
Der er mulighed for parkering ved molen.

'Rinkusteinar' i Oyndarfjørður
Lige inden man kommer til bygden Oyndarfjørur viser et skilt vej til 'Rinkusteinar', der siges at være forstenede sørøverskibe. 'Rinkusteinar' er to store klippeblokke, hvoraf den ene endnu bevæger sig. Den anden ligger ubevægelig efter at være blevet kilet fast af to stenblokke.

Dette er et ualmindeligt flot dykkersted med mulighed for at svømme rundt om begge sten. Et stort udhæng er på den største 'Rinkustein', hvor det tydeligt ses og høres, hvorledes stenen bevæger sig.

Ved dønninger besværliggøres dykningen meget. Det frarådes at dykke i uroligt vejr. Dykning kan foregå direkte ved stenene eller ved at svømme ud fra havnen. Der er mulighed for at skylle udstyr ved havnen.

Dybden er max. 8 m.
Sigtbarheden er minimum 5 m.


 

 
Diving - Faroe Islands Tourist Board - Undir Bryggjubakka 17 - Postbox 118 - Tórshavn - Tel: (+298) 355 800 - Faks: (+298) 355 801 - touristtourist.fo