Heljareyga i Hoyvík
'Heljareyga' i Hoyvík er et hul i fjeldet med forbindelse ud til åbent vand.
Følg stien langs den østlige side af vigen i Hoyvík (ca. 100 m.) til stien ender, og 'Heljareyga' ligger på din højre side. Hullet, som har en diameter på 1,5 m., er dækket med tang.
Dette er en helt speciel måde at starte dykket på. Når du er kommet ned gennem hullet, åbner der sig en imponerende hule med dybe sprækker og vægge med bevoksning i flotte farver. Modlyset fra overfladehullet skaber et betagende sceneri.

Dybden er max. 3,5 m., hvor der er god plads til tre dykkere. Udgangen af hulen ses med det samme.

Tangdyk i Hoyvík havn
I udkanten af Tórshavn drejes af Hvítanesvegur til Kúrdalsvegur i Hoyvík.
Fortsæt ned til kajen. Der kan parkeres tæt ved.

Dette er et godt dyk at starte med. Det ligger beskyttet. Vandslange til skylning af udstyr er til rådighed. Der forekommer dønninger ved østlige vindforhold.
Der er en stor tangskov med sandbælter og store klippeblokke. Fiskeyngel, krabber, snegle, rejer og muslinger findes i stort antal. Blæksprutte kan forekomme.

Dybde 1-15 m., som strækker sig langt ud fra land.
Sigtbarheden er varierende efter vejrforholdene, dog er den sjældent under 5 m.
Et godt natdyk.

'Lincoln City' i Tórshavn havn
'Lincoln City' er en britisk trawler, som blev sænket under 2. verdenskrig.
Senere blev vraget sprængt i luften og er nu ca. 6 m. højt og ligger på en fjeld/sandbund.

For at se dette vrag, skal der dykkes fra båd. Vraget ligger ca. 100 m. ude i havneindsejlingen i forlængelse af havnemolen.

Skibstrafikforhold skal undersøges hos havnefogeden. Fund af gammel ammunition skal efterlades på vraget, idet det er forbundet med fare at bringe ammunition til overfladen.

Dybden er max. 20 m. Fra vraget kan med fordel dykkes langs molen, hvor dybden aftager jævnt. Sigtbarheden er generelt god her.

Det er vigtigt at kontakte havnemyndighederne i Tórshavn for at sikre, at der ikke ankommer større skibe på tidspunktet for dykningen.

Tangdyk ved Hvítanes
I udkanten af Tórshavn køres ad Hvítanesvegur, hvor der drejes af mod bygden Hvítanes. Der kan parkeres ved havnen.

Havbunden er stenet med tangskov, hvor der er et varieret dyre- og planteliv. Der er en væg langs den sydlige del af vigen. Det er nemt at komme i og ud af vandet, da det ligger beskyttet mod strøm. Der forekommer dønninger ved østlige vindforhold.

Dybden er mellem 3 og 15 meter.
Sigtbarheden er meget afhængig af vejrforhold.
Et godt natdyk.

Kjalnes, Kollafjørur
Ved mundingen af fjorden i udkanten af Kollafjørur slår vejen et skarpt sving. Her står en bygning, hvor der kan parkeres.

Klippegrunden skråner indtil den møder sandbunden, hvor der er dybest. Et nemt dyk med et stort udbud af liv, bl.a. nøgensnegle, søanemoner, dødemandshånd og mulighed for at se havkat.
Dykket kan besværliggøres ved vindretninger fra syd og øst. Ved natdykning er der ofte morild i vandet. Prøv at slukke lygten og nyd lysspillet fra mikroorganismerne.

Dybden er max. 11 meter.
Sigtbarheden varierer.

Tjørnuvík
Tjørnuvík er den nordligst beliggende bygd på Streymoy. Ved ankomst til bygden fortsættes ud til molen, hvor der er mulighed for at parkere bilen.

Sandbunden er stenet, og der er tang. Der er nogle spændende kløfter for enden af molen. Gode muligheder for at se havkat, taskekrabbe og havtaske. Vigen er skarpt adskilt i sandbund og stenet bund. Dykket foretages i den nordlige side af vigen.
Ved dønninger er det ikke muligt at komme på land ved slæbestedet, gå i stedet op over stensætning på molen længere mod vest. På grund af sugeeffekten frarådes dykning ved kraftige dønninger.

Dybden er 3-12 m.
Sigtbarheden er generelt god, ofte omkring de 10 m.

 
Diving - Faroe Islands Tourist Board - Undir Bryggjubakka 17 - Postbox 118 - Tórshavn - Tel: (+298) 355 800 - Faks: (+298) 355 801 - touristtourist.fo